Event Details

AIDA Finnish Pool Championships 2023

AIDA Finnish Pool Championships 2023

Start date: 2023-04-01
End date: 2023-04-02
Location: AaltoAlvari, Jyväskylä, Finland
Event Type: Pool Competition
Organizer: Mikko Pöntinen
Additional info: -
Disciplines: DYNB DYN DNF STA
Safety Qualifications: The competition organization has a professional medic and several experienced safety divers.
Safety plan: Tapahtuman turvallisuusvastuuhenkilö: Timo Pöntinen 040 5895041 tpontinen@gmail.com
Päivämäärä: 1. - 2.4.2023
Viestintälaitteet: puhelimet, uinninvalvojat: 014 266 4299, 014 266 4301, 050 311 8233
Ensiapuvälineet: Hapenantolaite ja haavatarvikkeet (kisa EA-repussa altaan vieressä), Defibrillaattori (50 m altaan valvomossa), Hätäkeskus 112
Onnettomuusilmoituksen 112 sisältö: 1. Kuka ilmoittaa 2. Mitä on tapahtunut 3. Missä on tapahtunut, 4. Millaista apua tarvitaan, 5. Ei suljeta puhelinta ennen kuin hätäkeskus antaa siihen luvan
Kuljetussuunnitelma: Ensisijaisesti henkilöä ei kuljeteta, vaan hätäensiapu tapahtuu paikan päällä. Tarvittaessa kuljetus tehdään hätäkeskuksen ohjeiden mukaan.
Muuta huomattavaa: Kilpailujen turvallisuus on organisoitu Sukeltajaliiton ja AIDA International riskianalyysien ja kokemusten mukaan luotujen ohjeiden mukaisesti. Kilpailijoilta edellytetään enintään vuoden vanhaa lääkärintodistusta, joka todistaa heidän olevan terveydellisesti soveltuvia vapaasukellukseen.
Kilpailujen turvallisuusorganisaation muodostavat turvaorganisaation johtaja (turvallisuusvastaava) ja ensiapuhenkilö (medic) altaan reunalla sekä turvasukeltajat altaassa. Turvasukeltajat seuraavat koko sukelluksen ajan kilpailijaa vedessä vieressä ja ovat välittömästi valmiit puuttumaan tilanteeseen tarpeen vaatiessa. Jokaista kilpailijaa kohti on kaksi turvasukeltajaa (staticissa yksi), sekä lämmittelyradalla yksi. Kilpailussa on kaksi kilpailijaa samaan aikaan sukeltamassa, joten altaassa on kisojen aikana joka hetki 5 turvasukeltajaa (staticissa 3).
Turvaorganisaation käytössä ovat hapenantolaite ja haavojen paikkaustarvikkeet sekä tarvittaessa hallin defibrillaattori. Suoritusten riskit ovat tajunnanmenetys sukelluksen aikana (todennäköisimmin sukelluksen lopussa pintaan tullessa) sekä kolhut altaassa ja sen ulkopuolelle. Turvaorganisaation jäsenet ovat kokeneita vapaasukeltajia ja tuntevat riskit, niiden välttämiseksi tarvittavat toimet ja toiminnan tapahtuman sattuessa. Muiden onnettomuuksien sattuessa ollaan yhteydessä hallin henkilökuntaan ja hätäkeskukseen ja toimitaan heidän ohjeiden mukaan.
Turvaorganisaation johtaja: Timo Pöntinen 040 589 5041 vapaasukelluskouluttaja, SUH uinninvalvoja
Ensiapuhenkilö: Jani Luoma 050 543 0156, EA-ammattilainen, sairaalan lääkintävahtimestari, lähihoitaja, vapaasukeltaja
Turvasukeltajat: Jesse Karhu, Marko Laitinen, Ossi Peltola, Veera López-Lehto, Ossi Söderholm, Laura Lehtiaho, Niko Vuohelainen, Ville Harju ja Riikka Lammi. Kaikki turvasukeltajat ovat kokeneita koulutettuja vapaasukeltajia ja suurin osa kokeneita kisaturvasukeltajia.
Kilpailussa muissa toimitsijatehtävissä (esim. tuomarit) on vapaasukelluksen pelastustoimintaan perehtyneitä henkilöitä. Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma käydään läpi ennen kilpailuja koko organisaation kanssa, ja kopioita suunnitelmasta jaetaan toimihenkilöille. Tapahtuman turvaorganisaation johtaja Timo Pöntinen ja medic Jani Luoma vastaavat yhdessä kisatoimitsija Arto Tuomaisen kanssa yhteistyöstä uimahallin henkilökunnan kanssa, sopivat toimintatavoista ja tutustuvat uimahallin turvajärjestelyihin (uimahallin pelastussuunnitelma, ensiaputarvikkeet ja poistumistiet).
Pool size: 50m
Maximum pool depth: 2.6m
Minimum pool depth: 1.35m
Main Judge: Kaja Kallemets
Assistant Judges: -
Performance Safeties: -
Warm-Up Safeties: -